McDonald’s започва да се възстановява

Веригата ресторанти за бързо хранене с най-висок ръст в сравнимите продажби от 4 години

Логото на McDonald’s на ресторант в Япония. Снимка: Tomohiro Ohsumi/Bloomberg Логото на McDonald’s на ресторант в Япония. Снимка: Tomohiro Ohsumi/Bloomberg

Планът, който трябва да помогне на McDonald’s отново да си стъпи на краката, изглежда набира скорост. За това помагат новите предложения на веригата ресторанти за бързо хранене в САЩ, промоционалните предложения и ниските цени на месните продукти, които използват. 

През последното тримесечие сравнимите продажби на McDonald’s (продажбите в ресторанти отворени от поне 13 месеца) отбелязаха ръст от 6,2%, като това е най-доброто представяне на компанията от 4 години насам. Това показват данните от последния финансов отчет на McDonald’s. Приходите на веригата достигат $5,9 млрд. през последното тримесечие, което представлява спад от 0,9%, но надхвърля прогнозите на анализаторите, които очакваха $5,81 млрд. Нетната печалба за същия период расте до $1,23 на акция. 

През последните 2 години компанията изпитваше трудности заради сериозните удари по репутацията си, които трябваше да преживее, най-вече в Япония. Зъб беше намерен в картофки, продадени в ресторант в Япония, а стачка на пристанищните работници в САЩ доведе до там, че доставките за Япония бяха ограничени, което наложи рационализиране на порциите, предлагани в обектите на McDonald’s. 

Сега обаче изглежда планът на главният изпълнителен директор Стив Ийстърбук да съживи най-голямата верига ресторанти в света започва да работи. Откакто застана начело на компанията преди около година той съживи МакДрайв услугата, реорганизира дейностите в кухнята и направи промени в менюто. 

От началото на годината акциите на McDonald’s са поскъпнали с над 6% до над $125 за акция, подпомагани и от очакваните по-ниски разходи за продукти. Очакванията на компанията са през годината сметката им за продуктите, които изпозлват в хамбургерите, да бъде с 4,5% по-ниска. 

 

 

Последни новини
Още от Новини