Силната конкуренция удари печалбата на Sands China

Какво предстои за хазартния бизнес в Макао

Снимка: Bloomberg Снимка: Bloomberg

Тим Крейгхед от Bloomberg коментира финансовия резултат на Sands China, чиято печалба преди лихви, данъци и амортизация спада с 2,5% през първото тримесечие на годината. Основната причина е засилващата се конкуренция. 

Енджи Лау, Bloomberg: Има знаци на обрат тук в Макао. Доста време трябваше да чакаме за това.

Тим Крейгхед, Bloomberg: Резултатите от тази сутрин показват, че като цяло Las Vegas Sands не отговори на очакванията на инвеститорите. Но няма как да не споменем някои интересни сигнали. Шелдън Аделсън подчерта думата стабилизация няколко пъти. В частност той описа бизнеса на масовия пазар, който се развива доста активно, както и продажбите на дребно. Този пазар се представи доста добре и VIP залаганията отбелязаха добри приходи за първи път от второто тримесечие на миналата година. Така че това е хубава новина. Този резултат за Sands China се дължи от една страна на самия бизнес и от друга - на предприетите мерки за ограничаване на разходите. От друга страна март беше по-разочароващ от януари и февруари, така че има леко прекъсване на оптимизма. В Сингапур резултатите също не отговориха на очакванията, но това се дължеше на някои компромиси. Нехазартният бизнес в Макао се представя спорно. Търговията на дребно – добре, а хотелите – не чак толкова. Така че има някои разминавания. Но цялостното послание е, че ключови за компанията ще бъдат масовият пазар и нехазартният бизнес. И, разбира се, всички очакваме отварянето на Parisian Macao.

Енджи Лау, Bloomberg: Както и знаци за стабилността в Китай. Как ще коментирате резултатите на Sands в контекста на изявленията от Wynn преди няколко седмици?

Тим Крейгхед, Bloomberg: Интересно е, че акцентираха на отварянето на Wynn Palace след няколко месеца. И двата оператора показаха последователни масови подобрения, което е добре, но все още оставя възможност, вземайки предвид резултатите, други играчи да се представят по-добре – Galaxy и Melco стават ключови след експанзията миналата година. Ще бъде интересно дали тя ще продължи. При Wynn Macao се наблюдава последователно подобрение, при Sands е налице известно стабилизиране. Ключово и за двата оператора е откриването на новите им комплекси. Интересно е кой ще превземе върха. Този на Wynn ще се появи вероятно през август, а на Sands е планиран през септември. Много е хубаво, че двата проекта отварят по едно и също време и ще можем да видим съревнованието между тях. 

 

Последни новини
Още от Новини