Едно кръгче с новото Ferrari F12 Berlinetta

Коментар на Хана Елиът от Bloomberg

Ferrari F12 Berlinetta изложено на годшината среща на акционерите във Fiat SpA в Торино; Photographer: Michele D'Ottavio/Bloomberg Ferrari F12 Berlinetta изложено на годшината среща на акционерите във Fiat SpA в Торино; Photographer: Michele D'Ottavio/Bloomberg

В света на автомобилите има Ferrari-та и Ferrari-та. 320 000$ F12 Berlinetta определено е от вторите.

Намираме се в пустинята Мохаве във вятърен парк, което е идеалният контраст на това. Дванадесет цилиндровата жадна за бензин Berlinetta.

Мощността ѝ е зашеметяващите 731 конски сили и ще достигне 100 км/ч за 3,1 секунди.

Всичко в тази кола е направено така, че да те накара да караш по-бързо.

Това е колата, която Ferrari направи, за да стигнеш до пистата, да я караш на пистата и след това да се върнеш с нея.

Освен това с радост мога да кажа, че интериорът е просторен. Има много място за краката, както и за раменете. Това са седалки от състезателен тип, които се регулират по много начини.

Има няколко мъртви зони – внимавайте за левия и десен ъгъл и не очаквайте, можете да минете над нищо по-високо от легнал полицай. Също така, не очаквайте разход по-малък от 16 литра на 100км.

Това обаче е малка цена за почти изцяло съвършена машина за шофиране.

Ferrari са изключително горди от постигнатото с Berlinetta и има защо. Това е най-мощното шосейно Ferrari и усещането е страхотно.

Според мен California е колата, която купуваш на своята половинка или на сина си, докато Berlinetta е тази, която бихте искали да запазите за себе си.

 

Последни новини
Още от Новини