Mitsubishi призна за манипулирани данни за икономичността на свои модели

Скандалите в автомобилната индустрия продължават

Емблемата на Mitsubishi на волан на модела Outllander PHEV. Снимка: Yuriko Nakao/Bloomberg Емблемата на Mitsubishi на волан на модела Outllander PHEV. Снимка: Yuriko Nakao/Bloomberg

Скандалите в автомобилната индустрия продължават с пълна сила. Последните новини идват от японския гигант Mitsubishi Motors. От компанията признаха, че са манипулирали данни за икономичността на свои миниавтомобили, продавани в Япония. През последните 3 години 620 хил. превозни средства, произведени от компанията невярно са били обявени за по-икономични, отколкото всъщност са. Тестовете, които компанията е манипулирала, е представяла автомобилите с между 5% и 10% по-икономични от реалното.

468 хил. от превозните средства са били доставени на Nissan, откъдето са забелязали разликата в разстоянието, което всъщност миниавтомобилите могат да изминат с упоменатото от Mitsubishi гориво.

От компанията проверяват дали има засегнати автомобили и на пазари в чужбина.

Поредният скандал в автоиндустрията след мегаскандала с дизеловите емисии на модели на Vw ще подкопае доверието в автомобилната индустрия като цяло.

Акциите на Mitsubishi се сринаха с 15% до 733 йени за акция:

Движението на акциите на Mitsubishi през последните три дни.

 

Последни новини
Още от Новини