Volkswagen представя SUV с нисък разход на гориво

Премиерата на всъдехода е насрочена за 25 април

Снимка: Vincent Mundy/Bloomberg Снимка: Vincent Mundy/Bloomberg

Volkswagen обяви, че на предстоящото изложение в Пекин ще покаже хибриден кросовър, който харчи само 3 л/100 км.

Премиерата на всъдехода е насрочена за 25 април, когато изложбата ще бъде отворена за представителите на медиите. От пресслужбата на германския производител представиха изображение на модела, както и част от неговите характеристики, предава Investor.bg.

Общата мощност на хибридния агрегат, в чиято основа е бензинов турбо мотор, ще бъде 380 к.с., а максималният въртящ момент ще превишава 700 Нм.

Само на електричество изграденият на платформата MQB кросовър ще може да изминава 50 км и това е една от причините за ниския разход на гориво. Ускорението от 0 до 100 кч/ч ще отнема 6 секунди, а максималната скорост ще достига 224 км/ч.

Прототипът ще представлява продължение на концепта Volkswagen CrossBlue, представен преди 3 години и продължен с двата по-нови концепта Tiguan GTE.

От компанията не коментират дали предстоящият модел ще се появи в серийно производство. Във Volkswagen обаче не крият амбициите си да пуснат на пазара голям кросовър на платформата MQB, като се очаква това да стане най-късно до края на 2018.  

Последни новини
Още от Новини