Roche изненада с ръста на приходите си

Продажбите за първите три месеца са се увеличили с 5% на годишна база

Снимка: Simon Dawson/Bloomberg Снимка: Simon Dawson/Bloomberg

Фармацевтичната компания Roche във вторник отчете ръст на приходите за първото тримесечие след силни продажби на лекарствата за лечение на рак и за имунология. 

Базираната в Базел, Швейцария, компания заяви, че продажбите за трите месеца, приключили на 31 март, са се увеличили с 5% до 12,41 млрд. швейц. франка (12,88 млрд. долара) от 11,83 млрд. франка през миналата година, с което задминават оценките на анализаторите за 12,28 млрд. франка. При постоянни валутни курсове продажбите отчитат ръст от 4%, съобщава Investor.bg, цитирайки MarketWatch.

Компанията заяви, че приходите от продажби на фармацевтични продукти са се увеличили до 9,8 млрд. франка от 9,32 млрд. франка година по-рано. Приходите от подразделението за диагностика са нараснали до 2,61 млрд. франка от 2,51 млрд. франка. Roche не съобщава печалбата си в тримесечните си отчети.

Компанията заяви още, че ръстът на фармацевтичното подразделение се дължи на продажбите на различни лекарстви според региона. Растежът на отдела за диагностика пък се дължи основно на Азиатско-тихоокеанския регион и Латинска Америка, където продажбите са се увеличили съответно с 16% и 21%.

Компанията потвърди прогнозите си за 2016 г., заявявайки, че очаква продажбите да се увеличат с между 1% и 3% при постоянни валутни курсове, а основната печалба на акция да нарасне по-бързо по продажбите. Roche потвърди още, че очаква допълнително увеличение на дивидента в швейцарски франкове.

 

Последни новини
Още от Новини