Amazon със своя видео стрийминг услуга

Технологичен коментар на Елена Кирилова, 18.04.2016

Снимка: Chris Ratcliffe/Bloomberg Снимка: Chris Ratcliffe/Bloomberg

Amazon пусна услуга, която ще бъде пряк конкурент на Netflix. В неделя гигантът в сферата на онлайн търговията обяви, че пуска самостоятелна видео стрийминг услуга, наречена Prime Video, която ще позволява на потребителите да се абонират на месечна база за видео стрийминга на цена от 8,99 долара месечно. Сумата е с 1 долар повече от най-евтината услуга, предлагана от Netflix, но е с 1 долар по-евтина от нейния стандартен пакет, включващ HD видео. Подобно на Netflix, Amazon също ще заложи на собствени заглавия. Това заяви Елена Кирилова от Investor.bg в предаването "Бизнес старт" по Bloomberg TV Bulgaria.

Насочването на Intel към дейности, носещи й по-голям растеж, като чиповете за сървъри и чиповете, вграждани в коли, може да доведе до 25% скок в цената на акциите й за година, сочи доклад на Barron's. Въпреки че има риск Intel да свие прогнозата си за фискалната година, когато отчете финансовите си резултати във вторник, е вероятно тя да се върне към стабилния растеж до края на годината. 

GoPro обяви, че пуска собствен канал за 360-градусови видео клипове с виртуална реалност, наречен “GoPro VR”, както и версия на своя инструмент за безжичен стрийминг HEROCast за виртуална реалност. 

Още технологични новини може да видите тук:

 

Последни новини
Още от Новини