Румънци заливат Черноморието ни за Великден

Хотелиери подготвят изненади за децата

Снимка: Sanjit Das/Bloomberg Снимка: Sanjit Das/Bloomberg

Нашествие на румънци се очертава по Северното Черноморие за Великден. Две седмици преди големия християнски празник част от хотелите в Балчик вече са пълни.

За разлика от миналата година резервациите за Великден в Балчик са започнали доста по-рано, съобщава Investor.bg. Промяна в цените на празничните пакети няма, но за да си осигурят повече гости, част от бранша включва повече екстри.

Хотелиери подготвят изненади за децата като боядисване на яйца на открито, барбекю на открито и др.

В тризвездни хотели край морето в Балчик все още могат да се купят двудневни и тридневни пакети, съответно за около 120-160 лв на човек. 

Според хотелиери има раздвижване и на българския пазар – тази година има много записвания от българи. Въпреки това българите, които избират за празниците Балчик, са значително по-малко от румънците. Според бранша една от причините е, че пътуването от София например отнема поне 6 часа.

Лек ръст на ранните записвания има и за летните ваканции. От бранша обаче считат, че прогнозите, които се правят за 20 на сто повече туристи от миналата година, са доста нереалистични, особено за руския пазар.

„Действително много малко руснаци вероятно ще почиват в Турция, но от друга страна, много голяма част от населението може би вече да не може да си позволи идването тук, спадът на рублата смятам, че също ще окаже влияние", коментира собственик на хотел.

Надеждите все пак са за повече туристи това лято след слабия сезон миналата година.

Последни новини
Още от Новини