Volkswagen ще публикува междинен отчет за Q1 в края на май

Заради скандала за отработените газове и свързани с оценката въпроси групата бе принудена да отложи представянето на своите годишни счетоводни отчети за 2015 за 28 април

Снимка: Krisztian Bocsi/Bloomberg Снимка: Krisztian Bocsi/Bloomberg

Най-големият производител на автомобили в Европа Volkswagen ще публикува своя междинен отчет за първото тримесечие на 2016 на 31 май, съобщава Investor.bg

Отлагането на предоставянето на информацията с няколко седмици е в резултат на скандала за отработени газове. Базираната във Волфсбург група вече потвърди новата дата в свое изявление.

Заради скандала за отработените газове и свързани с оценката въпроси групата бе принудена да отложи представянето на своите годишни счетоводни отчети за 2015 за 28 април. Затова бе отложено и общото събрание – от първоначалната дата в края на април за 22 юни 2016.

Тъй като по много показатели, като например на прогнозите, тримесечният отчет се базира на годишния отчет за 2015, групата трябваше да намери по-късна дата за подаване и на междинния си резултат.  

Световният скандал, избухнал през септември миналата година, предизвикан от дизеловитеколи със софтуер, който намалява показанията за замърсяващите емисии, засегна силно мастодонта с 12 марки - от Audi до Seat, минавайки през луксозния Porsche.

През октомври американската Федерална комисия по търговия (FTC) започна разследване по случая.

В САЩ VW вече се бори срещу стотици граждански искове, както и срещу такъв на Министерството на правосъдието на САЩ по поръчка на Американската  екологична агенция (EPA), която е второстепенен разпоредител на средства към министерството. Компанията е заплашена от глоби и извънсъдебни споразумения за милиарди евро.  

 

Последни новини
Още от Новини