Плановете на Facebook

Съобщенията от първия ден на годишната конференция F8

Марк Цукърбърг, основател и гл. изп. директор на Facebook Inc. на конференцията F8 в Сан Франциско, 12 април 2016. Photographer: Michael Short/Bloomberg Марк Цукърбърг, основател и гл. изп. директор на Facebook Inc. на конференцията F8 в Сан Франциско, 12 април 2016. Photographer: Michael Short/Bloomberg

Основателят на Facebook Марк Зукърбърг обяви амбициозен 10-годишен план за развитие на компанията на годишната конференция F8 на 12 април, съобщи Bloomberg.

"Много неща, които днес си представяме като за физически предмети, например телевизора, всъщност ще бъдат приложения за 1 долар в App store", каза Зукърбърг пред над 2500 делегати и партньори на събитието.

Планът за всички продукти - от приложението за съобщения до виртуалната реалност ще изискват изграждане на аудитория, за която програмистите ще създават екосистеми от бизнеси, които общуват с публиката.

 

Какво друго обяви Facebook

1. Ботове

Компаниите са насърчени да създават ботове за Messenger, който има над 900 млн. потребители, за да общуват пряко с клиентите си чрез чат, който ще замени свалянето на отделни приложения на телефона.

Зукърбърк каза, че всеки ден през продуктите на Facebook се изпращат по 60 млрд. съобщения - три пъти обема на SMS-системите.

 

2. 360-градусовата камера

Surround 360 VR

Новото устройство за виртуална реалност няма да се продава от компанията. През лятото FB ще пусне дизайна на хардуера и софтуера в Github, а частите за нея могат да се купят онлайн за 30 000 щ.д.

FB няма да произвежда камерата, каза Крис Кокс, главен продуктов директор.

 

3. Очила

Зукърбърг е оптимист за бъдещето на виртуалната огментираната реалност /Aurgmented reality/. В обръщението си на конференцията F8 той каза, че компанията работи "по цяла поредица нови социални преживявания" на VR платформи.

"Виртуалната реалност има потенциала да бъде най-социалната платформа, защото все едно сте там някъде заедно с някой друг".

 

4. Авторски права

Facebook пуска защита на правата на видеата на платформата.

След епидемията от крадени видеа във ФБ, компанията официално пусна Rights Manager, който позволява да се публикува видео в страница, като се защити от използване от други потребители /freebooting/.

Facebook обещава да следи за копия, които може да се публикуват и или автоматично да ги рипортва като нарушения, които ще бъдат изтрити, или ще известява собственика на правата. В момента собствениците на видео могат само да кандидатстват /към 23ч. на 12 април 2016/.

"Вместо да строим стени, ние строим мостове"

Този коментар на Зукърбърг бе възприет като реакция на забележката на републиканския президентски кандидат Доналд Тръмп /той обяви, че иска да построи стена на границата между САЩ и Мексико/.

Вижте снимки от конференцията в Herbst Pavilion, Сан Франциско на 12 април 2016.

 

Последни новини
Още от Новини