Бумът на облачните услуги

Ето какви услуги предлага компанията Workday

Снимка: Bloomberg Снимка: Bloomberg

Анийл Бусри, съосновател и главен изпълнителен директор на Workday, коментира пред Bloomberg услугите, които компанията предлага, както и тенденциите в развитието на облачните услуги. 

Ришаад Саламат, Bloomberg: Разкажете ни повече за Workday и защо облачните услуги са толкова важни в ежедневните операции на компаниите.

Анийл Бусри, съосновател и главен изпълнителен директор на Workday: Благодаря ви, Ришаад, за поканата в предаването. Преди 10 години ние основахме Workday, за да преоткрием света на ERP, HR и финансови приложения. Това е гръбнакът на бизнеса, който движи много от големите компании по света. Въведохме модела на облачни услуги по няколко причини. Първата е, че значително намалява цената на ползване на тези приложения. На второ място тя позволява клиентът да използва винаги най-модерните версии и на трето място намерихме хора с много добър опит с тези приложения. В резултат на това постигнахме значителни резултати от стартирането на компанията и много от водещите компании по света като Coca Cola, HP, Bank of America започнаха да използват този нов модел.

Ришаад Саламат, Bloomberg: Как работи той всъщност? Представители на дадена компания идват при вас и казват, че искат да използват софтуера ви. Какво става после?

Анийл Бусри, съосновател и главен изпълнителен директор на Workday: Те обикновено използват други софтуерни продукти на PeopleSoft или Oracle. Уточняваме детайли във връзка с изискванията на модела и софтуера. Търсейки по-добра опция, компаниите идват при нас. Ние местим цялата им информация и бизнес процеси в облак на нашата платформа. Клиентът настройва тази платформа според желанията си. Предвид икономиите от мащаба и технологиите, които използваме, ние успяваме да намалим разходите им с около 50%, даваме им доста по-съвременни възможности, включително с използването на интерфейс, основан на аналитични инструменти.

Ришаад Саламат, Bloomberg: Нека видим какви услуги предлагате. Едната е управление на човешкия капитал или по-просто казано HR.

Анийл Бусри, съосновател и главен изпълнителен директор на Workday: Да, това включва HR, подбор на персонал, обучение, оценка и управление на представянето – целият набор от изисквания, необходими за съществуването на HR отдел на голяма корпорация.

Ришаад Саламат, Bloomberg: Другата ви услуга е свързана с финансов мениджмънт. Редица клиенти и тук - Arizona State University, вече споменахме Netflix, Lifetime fitness и много други.

Анийл Бусри, съосновател и главен изпълнителен директор на Workday: Имахме огромен успех с управлението на човешкия капитал, сега смятан за златния стандарт на тази продуктова линия. Започваме да наблюдаваме подобни резултати и при финансовия мениджмънт. Това наистина е основата за счетоводството, планирането и анализа за финансовите директори. Развиваме финансовия мениджмънт по начина, по който развивахме управлението на човешкия капитал. Достигнахме наистина високо ниво на удовлетвореност от клиентите – 98%. Успяхме да се разграничим от доста конкуренти и да осигурим по-добри резултати за клиентите, отколкото другите продукти.

Ришаад Саламат, Bloomberg: В момента се намирате в Сидни. Кажете повече за развитието си в Азиатско-тихоокеанския регион. Имайки предвид базата, от която стартирахте, колко бързо можете да растете? Използвате ли по-различен подход към клиентите си тук спрямо САЩ?

Анийл Бусри, съосновател и главен изпълнителен директор на Workday: Разбрахме, че мултинационалните компании в този регион да доста сходни с тези в САЩ и Европа. Компании като Bramberls, Bank of Australia, Lenovo, Flextronics, Nissan, Toyota – техните особености са като на всички глобални компании. Така че подходът е еднакъв. Изграждаме системи за мултинационалните корпорации, за да им помогнем да развият бизнеса си в световен мащаб и не виждаме много голяма разлика според географското местоположение.

Ришаад Саламат, Bloomberg: С всички тези клиенти, които имате, според вас те оптимистично ли са настроени към това, което се случва в световен мащаб в момента?

Анийл Бусри, съосновател и главен изпълнителен директор на Workday: Според мен доста зависи. Тъкмо излязоха данните от Китай. Хубавото е, че не сме много зависими от тази страна. Като цяло смятам, че хората все още са оптимистично настроени. Има оживление на пазарите. Енергийните продукти са евтини. Не сме усетили някакви промени в нагласите. Ако бяхме по-зависими от Китай, картината може би щеше да е по-различна, но засега не сме. 

 

Последни новини
Още от Новини