Sensata Technologies ще открие 1500 работни места в Пловдив

Американската икономика откри втория си завод за производство на сензори за автомобилната индустрия

Снимка: Investor.bg Снимка: Investor.bg

1500 работни места се очаква да бъдат отворени в Пловдив, след като днес американската Sensata Technologies откри втория си завод за производство на сензори за автомобилната индустрия, предаде Investor.bg

Първият е в Ботевград, като компанията има и инженерно подразделение в София. Базата се намира в индустриална зона "Марица", близо до завода за производство на хладилници на "Либхер".

Инвестицията е около $40 млн., а предприятието се разполага на площ от 68 хил. кв. м, което позволява бъдещо разширение.

„В момента сме оставили свободно пространство, където ще има допълнителни поточни линии“, каза Томи Вер Елст, генерален мениджър на Sensata България.

„Инвеститорите идват, защото имаме инфраструктура“, заяви при откриването премиерът Бойко Борисов. Той се обърна към опонентите си, които го критикуват за строителството на магистрали, и заяви: "Статистиката ясно казва: намалява се безработицата, увеличават се инвестициите, ръстът на икономиката минава 3%", каза Борисов.

Той подчерта, че предприятието работи в областта на високите технологии и припомни, че много производители на автомобили изнесоха свои производства в България. Така на практика по думите му "можем да сглобим един автомобил", защото у нас се произвеждат почти всички части - климатици, седалки, лагери, сервоусилватели, уплътнения, стъкла, носачи. 

Последни новини
Още от Новини