Intralot придобива 49% от Евробет

Подписано е предварително споразумение между двете компании

Снимка: Intralot Снимка: Intralot

Глобалният доставчик на системи и решения за хазартния и игрален бизнес Intralot придобива 49% дял от българското хазартно дружество „Евробет“, съобщават от българската компания.

Подписано е предварително споразумение между двете компании, уточнява се в съобщението. Сделката трябва да бъде одобрена и от Комисията за защита на конкуренцията (КЗК).

„Евробет“ е създадена през 1996 г. Сред игрите на компанията са Еврошанс, Лотомания, Покер Шанс и други. Фирмата развива и първата частна моментна лотария в страната - „Националната лотария“, както и „Лотария България“, която към момента включва 14 лотарийни билета.

Компанията е развила мрежа от над 1 100 пункта, в които предлага игрите на „Лотария България“ и останалите игри на компанията. Лотарийни билети се разпространяват и в повече от 5 хил. търговски обекта в цялата страна.

Компанията отчита 15% ръст от постъпленията от игри през 2014 спрямо 2013 г. За миналата година ръстът се е ускорил до 26,4%, което се обяснява със стартиралите лотарийни игри, пише Investor.bg.

Intralot е публично дружество, създадено през 1992 г. Компанията е глобален доставчик на игрални решения и активен оператор в 57 регулирани юрисдикции по целия свят.

Последни новини
Още от Новини