Дизайнът в кухнята: Разходка в гората

Шеф Доминик Крен

Podocarpus macrophylla, наричан Будистки бор от разсадника Kadoorie Farm & Botanical Garden в Хонконг. Photographer: Daniel J. Groshong/Bloomberg News Podocarpus macrophylla, наричан Будистки бор от разсадника Kadoorie Farm & Botanical Garden в Хонконг. Photographer: Daniel J. Groshong/Bloomberg News

Доминик Крен е съсобственик и шеф в Atelier Crenn, ресторант в Сан Франциско, която смята кухнята за място, където се твори, общност и вдъхновение. В репортажа шеф Крен обяснява дизайна в храната, която приготвя. Тя е участничка в конференцията Bloomberg Businessweek Design Conference на 11 април 2016 в Сан Франциско.

 

"Това е диалог. Като художник искам да водя диалог с гостите си.

Ако сте майстор и правите нещо, трябва да започнете от вярата си в продукта. Ще вложите душата и сърцето си в него", казва Доминик Крен.

Шеф Крен предлага не храна, сервирана на масата пред гостите, а пътуване сред природата, която за нея е източник на вдъхновение.

"Начинът, по който се свързвам с хората и света е чрез природата, поезията и изкуството".

Atelier Crenn е отворен от 2011.

Самото лого на ресторанта символизира "връзката между изкуството и природата", пише Крен. В Сан Франциско е прочута със свръхестествените си менюта, сред които "Разходка сред природата". Рецептата е от 7 страници.

В него има:

  • елхови иглички;
  • мента;
  • белтъци;
  • гъби-майтаке и порчини;
  • къпинов сироп;
  • кедрови ядки;
  • къпини и др.

"Това ястие разказва за моите преживявания, когато като малка се разхождах в гората с татко. Много обичам този спомен за природата, гората, която е сърцето й", казва Доминик Крен.

Вижте начина на приготвяне от Хуан Контрерас, майстор-сладкар в Atelier Crenn в репортажа на Bloomberg.

 

Последни новини
Още от Новини