Американските избори през погледа на чужденец

Изпълнителният директор на Longview Economics Крис Уотлинг коментира вероятните резултати от изборите в САЩ

Доналд Тръмп, президент на Trump Organization Inc. и кандидат на Републиканската партия, Бетпейдж, Ню Йорк. 6 април 2016. Photographer: John Taggart/Bloomberg  Доналд Тръмп, президент на Trump Organization Inc. и кандидат на Републиканската партия, Бетпейдж, Ню Йорк. 6 април 2016. Photographer: John Taggart/Bloomberg

1237. Магическия номер, гарантиращ победата на Тръмп! Математически не изглежда лесно достижима. Това може да ни метне в т.нар открито събрание през лятото. Обичам добрата надпревара.

Да, определено изглежда така! Непонятно е. Мисля, че Сандърс е интересен, защото Клинтън е единственият кандидат на статуквото в цялата надпревара. Сандърс напредна малко, но не мисля, че някой е променил за една нощ прогнозата си за двамата. Забравяме обаче, че Круз не е от статуквото. Самият той е противоречив в Републиканската партия и въпреки това, той изглежда по-предпочитан от Тръмп. Това не са добри тенденции, особено гледайки извън САЩ.

Какво предполагаш, че ще се случи? Когато говориш с клиенти какво предричат те, че ще се случи и как влияе това на стратегиите им?

Мисля, че най-добрият подход е да погледнете към сайтовете за залози. И те са силно наклонени към президентство на Клинтън и не са се променили особено. Не знам каква е промяната за миналата нощ, но надали е голяма. Клинтън направи няколко левичарски коментара, но ако стане президент съм сигурен, че ще си върне думите назад и това няма да се окаже толкова значимо. Ако е Тръмп или Сандърс пазарите ще бъдат по-притеснени.

Ако вземем риска и мислено се пренесем на тези отворени събрания и да кажем нещо се обърка... Между другото не вземам тенденцията се за свършен факт. Имаме си собствена подкатегория в Терминала – Brexco за Brexit и Elecsco за изборите в САЩ. Всичко, което ти трябва – видеата са в дъното и последните новини около Круз и Тръмп. Но риска е в това Тръмп да стане ядрен – прощавай, ако намеквам нещо, и стане независим, не получи номинацията на републиканците и започне да избухва.

Тогава ще е Клинтън. Той е нещо като местния Найджъл Фараж – той е протестния глас. В такъв случай никога няма да вземе повече от 25-30% от целия електорат. Не мисля, че дългосрочно погледнато ще прави пакости.

 

Последни новини
Още от Новини