Акциите на Harley-Davidson поевтиняха силно

Двама анализатори изчисляват, че компанията е загубила пазарен дял

Логото на Harley-Davidson пред факбрика на компанията в Йорк. Снимка: John Taggart/Bloomberg Логото на Harley-Davidson пред факбрика на компанията в Йорк. Снимка: John Taggart/Bloomberg

Акциите на емблематичния производител на мотори Harley-Davidson поевтиняха с най-много от 5 месеца насам след като двама анализатори казаха, че компанията може да е загубила пазарен дял през първото тримесечие на годината, съобщава Bloomberg.

Към 19:07 ч. българско време акциите на Harley-Davidson поевтиняват със 7,5% до $46,10 на акция, а преди това бяха поевтинели с 9,5% - най-голям спад от 20 октомври насам. По този начин акциите на компанията се превръщат в най-поевтиняващите в широкия борсов индекс S&P 500.

Джон Томлисън, анализатор в ITG, изчислява, че компанията е загубила пазарен дял в размер на 7% до 32 995 мотоциклета през първото тримесечие на годината. Преди него Дейвид Макгрегър от Longbow Research каза, че индийския бранд Polaris Industries вероятно е имал силно тримесечие, като е откраднал пазарен дял от Harley-Davidson.

Harley-Davidson изпитва трудности, като приходите на компанията не отговориха на очакванията заради негативното влияние на валутния курс и по-ниските цени на мотоциклетите на техни конкурентни компании.

Джейми Катс, анализатор в Morningstar, каза, че загубите, регистрирани от акциите не са устойчиви и това е краткосрочен феномен.

 

Последни новини
Още от Новини