Какво знаем за Model 3 на Tesla

Журналистът от Bloomberg Том Рендъл докладва за най-новия модел на компанията за електроавтомобили

Том Рендъл Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Том Рендъл Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Tesla е на път да представи най-евтината си кола – Model 3. Това е голямо – колата, за която Илън Мъск казва, че ще направи електроавтомобилите мейнстрийм. Ето какво знаем до тук.

Очакваме нещо подобно на Model S, който струва $70 000, но с по-малко екстри. Мъск казва, че ще е с 20% по-малък от Model S и не се знае дали ще има отличителния овален фронт на Model S или по-затворената уста на Model X.

Model 3 ще започне от $35 000. Но това е преди правителствените стимули, които в САЩ лесно биха свалили цената до под $30 000. Това е изключително изгодна цена за пазара за нови модели луксозни возила, в който Model 3 ще се конкурира.

Tesla обещава поне 200 мили на зареждане. Но може и да е повече, особено за хората готови да платят малко повече за по-голяма батерия. Tesla конструира изцяло нова структура на батерията, която ще направи Model 3 по-евтина и лесна за производство.

Илън Мъск предвижда, че до 10-15 години всички нови коли ще могат само да се карат. Затова можем да очакваме, че Model 3 ще идва със санзори за поне някякво автономно шофиране. Дори ако купувачите трябва да платят малко повече, за да ги активират. Ако искате да се сдобиете с Model 3 ще трябва да се наредите на опашката. Tesla ще започне да приема поръчки с депозит от $1 000 на 31 март. Но първите коли няма да излязат поне до края на следващата година. 

 

Последни новини
Още от Новини