250 бизнес лидери подкрепят Brexit

Сред тях е бивш шеф на HSBC

Дейвид Камерън, премиер на Великобритания. Снимка: Simon Dawson/Bloomberg Дейвид Камерън, премиер на Великобритания. Снимка: Simon Dawson/Bloomberg

Бившият главен изпълнителен директор на HSBC Майкъл Геоеън е сред 250 бизнес лидери, които подкрепят позицията Великобритания да напусне ЕС. 

Геоеън беше главен изпълнителен директор на HSBC за периода 2006 – 2010, като в момента подкрепата му за напускане на Великобритания на ЕС се различава от позицията на текущия мениджмънт на банката, от който предупреждават, че евентуален Brexit ще изпрати 1000 нейни служители от Лондон в Париж.

Референдумът, на който британците ще решат дали да останат в ЕС, или да напуснат блока, ще се проведе на 23 юни. 

Сред останалите бизнес лидери, които подкрепят напускане на ЕС от страна на Великобритания, са Джон Мюлтън, президент на Better Capital LLP, Тим Мартин, президент на оператора на баровете във Великобритания и Дейвид Рос, основател на Carphone Warehouse. Това показва списък на движението „Гласувай с напусни“.

„С растящия ни списък от бизнес поддръжници, Гласувай с напусни ще защити тезата, че макар и ЕС да е добър за големите международни компании, за по-малките бизнеси той играе ролята на регулаторна машина, унищожаваща работни места“, каза Матю Елиът, директор на движението. 

Движението публикува и проучване на YouGov, което показва, че едва 14% от 1000 анкетирани малки и средни предприятия вярват, че ЕС улесняват бизнеса им и наемането на служители. 

Британският министър на икономиката Саджид Джавид от своя страна каза, че „всяко голямо бизнес проучване, сред малки или сред големи бизнеси, показва ясно мнозинство за фирмите, които искат оставане в ЕС“. 

 

 

Последни новини
Още от Новини