Rolex представи новия Daytona

Часовникът ще бъде пуснат в продажба през лятото

Швейцарският производител на луксозни часовници – Rolex – представи новите си предложения на световното изложение за часовници и бижута в Базел -  Baselworld 2016.

Централно място беше дадено на новия, емблематичен Daytona. Последният Daytona беше представен през далечната 2000 година. Крайно време беше да излезе нов. Новият остава верен на корените си, като е вдъхновен от Daytona от 1965 на Пол Нюман с черни малки циферблати и фасет. Този модел има плексигласов фасет, но новият е направен от разработения от Rolex моноблоков керахром, което прави фасета на практика неуязвим за UV-лъчите или надраскване.

Друга голяма разлика е начинът, по който числата следват извивките на часовника вместо да стоят хоризонтално, както преди.  Daytona вероятно е един от най-известните хронометри в света на часовниците. Този може да измери средна скорост до 400 мили или километра в час и работи с точност до една осма от секундата. Ще бъде пуснат в продажба през лятото и ще Ви струва 11 800 швейцарски франка.

 

Последни новини
Още от Новини