Самолет на FlyDubai се разби в Русия

Няма оцелели - загинаха 55 пътници и 7 души екипаж

Самолет на FlyDubai. Снимка: Kevin P. Casey/Bloomberg Самолет на FlyDubai. Снимка: Kevin P. Casey/Bloomberg

Самолет на близкоизточния превозвач FlyDubai се е разбил в руския град Ростов на Дон в събота сутринта. Всичките 62 души на борда са загинали.

Полет FZ981 катастрофира при докосването на земята, докато се е опитвал да се приземи. Загинали са 55 пасажери и 7 души екипаж, съобщава руската  служба за разследване в своя уебсайт. Намерени са полетните записки, черната кутия, и ще бъдат предадени на експертите за проучване, заяви Владимир Маркин, представител на службата пред Interfax newswire. Инцидентът е станал на около 1 000 километра южно от Москва.

Самолетът е правил пореден опит да се приземи при лоши метеорологични условия, когато крилото му е докоснало пистата, причинявайки разчупването на самолета и неговото избухване в пламъци, заявяват от Министерството на извънредните ситуации в Русия. Силен вятър от над 20 метра в секунда е регистриран в Ростов на Дон по време на катастрофата, съобщава руската държавна телевизия Русия 24, цитирайки местната метеорологична служба. 

Списъкът на пътниците показва, че на борда е имало 33 жени, 18 мъже и 4 деца. На борда са били и 7-те души екипаж на  Boeing 737-800. По-голямата част от пътниците са руснаци, но има и украинци, узбеки и индийци.  Твърди се, че кипърския пилот, и испанския ко-пилот са „доста опитни“. Имали са зад гърба си над 11 000 часа летателен опит,казва Гаит Ал Гаит, изпълнителен директор на FlyDubai на пресконференция в Дубай в събота. 

Започна международно разследване.

Последни новини
Още от Новини