Starwood вероятно ще приеме офертата за придобиване от Anbang

Това ще бъде най-голямото придобиване на американска компания от китайско дружество

Снимка: David Paul Morris/Bloomberg Снимка: David Paul Morris/Bloomberg

Starwood Hotels & Resorts, собственик на хотелите Sheraton и Westin, съобщи в петък, че планира да приеме повишената оферта за придобиването му от група, водена от китайската Anbang Insurance, и се отказва от сделката си с Marriott International, пише Investor.bg.

Предложението към Starwood стана известно по-рано тази седмица, като в петък компанията обяви, че смята офертата на Anbang за по-добра от тази, сключена с Marriott през миналата година.

Успешна сделка ще засили репутацията на Anbang като една от най-големите придобиващи компании на Китай. Миналата година Anbang купи емблематичния за Ню Йорк хотел Waldorf Astoria.

Това ще бъде и най-голямото придобиване на американска компания от китайско дружество.

Новата оферта на Anbang увеличава стойността на Starwood до 13,16 млрд. долара спрямо предишното предложение за 12,82 млрд. долара въз основа на цената на акциите към 19 февруари. Marriott предложи 12,2 млрд. долара за закупуването на Starwood.

Anbang е договорила и закупуването на Strategic Hotels & Resorts за около 6,5 млрд. долара.

Собственост на Strategic Hotels са Four Seasons в столицата Вашингтон, Westin St. Francis в Сан Франциско и хотелът на плажа Ritz-Carlton Laguna Niguel в Ориндж Каунти, Калифорния.

Marriott, която има срок до 28 март, за да отговори на офертата на Anbang, заяви, че обмисля възможностите си.

Водената от Anbang група, която включва частни фондове като J.C. Flowers & Co и Primavera Capital, е повишила паричната си оферта за Starwood до 78 долара на акция от предишните 76 долара, заяви Starwood в петък.

Акциите на Starwood поскъпнаха с 4,6% до 79,90 долара за брой по време на ранната търговия.

 

Последни новини
Още от Новини