Три начина за легална имиграция в Канада

Любов, пари и работа - трите почти сигурни начина да имигрирате в Канада.

Имиграция в Канада Имиграция в Канада

Президентските избори ви побъркват, писнало ви е от Щатите и решавате да се преместите в Канада. Проблемът е, че Канада не ви иска. Все пак можете да влезете, ако знаете как. Канада прилича на повечето страни – имат си имиграционни закони – и то строги. Не искат разочарованите американци да се стичат към границата. Но има няколко добри начина, които можете да използвате, за да получите легален достъп.

1. Любов. Бракът е добър вариант. Но не е фасулска работа. Ще трябва да докажете емоционалната връзка, финансова близост и да полагате усилия да прекарвате време заедно. Дори след като влезете в страната, могат да ви изгонят, ако скъсате с половинката си след по-малко от две години. По-добре да сте сигурни в това.

2. Пари. Ако нетното ви богатство възлиза на повече от $7.5 милиона, можете да станете имигрант инвеститор. От вас ще се иска да инвестирате милион и половина долара в канадски стартъпи. Великият бял север приема само около 15 молби годишно и в момента всички са заети.

3. Работа. Квалифицираният труд може да се окаже бързата писта към имиграцията. Просто трябва да сте достатъчно добър в работата си, за да ви поиска Канада. Помага, ако е сте с високо образование, владеете отлично английски и френски и работите в търсени области като ранно детско образование и психология.

Да кажем, че успеете. Влизате в Канада – поздравления! Но си струва да ви попитаме: може ли националната идентичност да е нещо, което се променя чрез изборния цикъл или дори след като се преместите в Канада, дълбоко в себе си ще си останете американец? 

 

Последни новини
Още от Новини