Президентът на Volkswagen за САЩ се оттегля от поста си

Джейми Батърс от Bloomberg с коментар за оставката на президента на VW за САЩ

Майкъл Хорн Майкъл Хорн

Главният изпълнителен директор на Volkswagen за САЩ Майкъл Хорн се оттегля от поста си след взаимно съгласие. Джейми Батърс от Bloomberg се присъединява към нас от Детройт. Джейми, изненадващо ли беше това?

Джейми Батърс, Bloomberg: Да, така е и особено моментът, в който това се случва. Когато избухна скандалът през септември, той беше един от хората, които се очакваше да бъдат сменени автоматично. Той беше начело на марката в САЩ, където измамите бяха разкрити за първи път, но търговците го подкрепиха, след като бяха работили с него около година и половина и усетиха връзката, че най-после отбелязваше напредък и им доставяше кросроувърите, от които имаха нужда, за да се конкурират. Благодарение на подкрепата им той успя да запази работата си, но наскоро беше привлечен друг изпълнителен директор и може би това има общо с оставката. Днес се съгласиха, много изненадващо за незапознатите, че той ще напусне, за да се заеме с нови възможности.

Джейми, как стоят нещата с продажбите на Volkswagen в момента? Знам, че имаха някои няколко трудни месеца? Стабилизира ли се ситуацията за марката? Хората връщат ли се при търговците, за да си купят нови коли?

Наистина се радват, че скандалът е зад гърба им. Цените бяха малко високи, а качеството не беше изключително и най-добрата им възможност за продажби бяха дизеловите двигатели, които бяха чисти почти колкото хибриди и много по-забавни за каране. През повечето месеци продажбите на Volkswagen бяха около 20% от тези на групата и все още не могат да наваксат. Правят каквото могат, но все още не се справят добре. 

 

Последни новини
Още от Новини