Най-губещите милиардери

Кои са най-големите губещи при милиардерите - вижте коментара на Bloomberg

Най-големите губещи сред милиардерите Най-големите губещи сред милиардерите

Никога не знаем дали да сме тъжни, когато съобщаваме подобни новини. Кои са най-големите губещи от срива на пазарите през януари и февруари?

Девън Пенделтън, Bloomberg: Най-големият губещ със сигурност е Джеф Бесос от Amazon. Това е много интересно, защото миналата година той беше най-големият печеливш. Стана по-богат с $30 милиона, което е невероятна сума, но със сегашното темпо може да ги загуби, защото вече загуби $9.8 милиарда.

Имам списък с най-големите милиардери. Джеф Бесос е под номер 7. Паднал ли е в класацията или водещите позиции не са се променили много?

Паднал е с няколко места, но като цяло всички имаха лоша година, така че е запазил позицията си. Интересно е, че както казах, миналата година беше най-големият печеливш. Но с темп от $9.8 милиарда – е загубил над $140 милиона на ден. Доста сериозно. Ако погледнем човек като Ортега, който загуби 3.4 милиарда, също е много, но спрямо богатството му от близо $70 милиарда, това са по-малко от 5%.

Можем ли да кажем, че губещите имат нещо общо помежду си? Ликвидността на авоарите им? Можем ли да кажем подобно нещо?

Да. Хората, които загубиха много, са свързани предимно с пазите на ценни книжа, защото там видяхме най-много волатилност и отрицателна възвращаемост. Разбира се, свързани са и с индустрии. Например, принц Алуалид от Саудитска Арабия, който дори не е сред първите 15. Той загуби огромна сума пари и е свързан с публично търгувана компания, която разбира се е листната в Саудитска Арабия, която имаше много лошо начало на годината заради петрола.


 

 

Последни новини
Още от Новини