Клубовете от английската Висша лига сложиха таван на билетите за гостуващите фенове

Гостуващите привърженици ще плащат по максимум 30 паунда за билет

Снимка: Adam Berry/Bloomberg News Снимка: Adam Berry/Bloomberg News

Клубовете от английската Висша лига се поддадоха на натиска на феновете и сложиха таван на цените на билетите за гостуващите привърженици, като според споразумението, което е за 3 сезона, гостуващите привърженици ще плащат по максимум 30 паунда за билет, съобщава Bloomberg.

Най-богатата футболна лига в света отдавна е критикувана от английските фенове заради високите цени на билетите, а сега раздразнението им се увеличи заради договора за телевизионните права, според който клубовете от Висшата лига ще си поделят 8,3 млрд. паунда.

Дори британският премиер Дейвид Камерън изрази недоволство от цените на билетите за футболните мачове в Англия, като каза, че цената им се е превърнала в „проблем“.

Проучване на BBC показва, че почти 50% от клубовете в английския футболен елит искат от гостуващите привърженици над 30 паунда за билет. Най-високи са цените на билетите за гостуващите привърженици, които идват да подкрепят клубовете си на стадиона на Арсенал – Емирейтс. Те плащат по 64 паунда за билет.

Последни новини
Още от Новини