Тръмп остава напред, Круз вдига залозите с равна подкрепа

Хилари печели в Луизиана, Сандърс взема Канзас и Небраска

Тед Круз Снимка: Andrew Harrer/Bloomberg Тед Круз Снимка: Andrew Harrer/Bloomberg

Доналд Тръмп и Тед Круз получиха равна подкрепа от републиканските гласоподаватели в четири щата в събота, което не промени драстично надпреварата за номинацията, но разкри разделението сред консерваторите, които искат алтернатива на гуруто в недвижимите имоти – знаменитост като техен президентски кандидат, пише Bloomberg.

Хилари, междувременно, записа победа над Бърни Сандърс в богатата на делегати Луизиана, което прави водачеството й солидно в първичните избори при демократите, въпреки че сенаторът от Върмонт спечели в Канзас и Небраска.

Тръмп победи Круз в Луизиана с 41% към 38% съответно, и в Кентъки с 36%, спрямо 32%, според Associated Press. Круз спечели в Канзас с 48% на 23% и  в Мейн с 46%, спрямо 33%. Сенаторът от Флорида Марко Рубио и губернаторът на Охайо Джон Кейсич завършиха трети и четвърти в надпреварата, предизвиквайки Тръмп да призове Рубио да сеоткаже от надпреварата.

Резултатите от гласуването в събота за двете партии повишават залозите за претендентите на Тръмп и Хилари да увеличат съпротивата по време на следващия рунд първични избори във вторник както и в изборите в петте щата на 15 март.

Последни новини
Още от Новини