Обама удължи санкциите за Русия с 1г.

Обама представя указа на Конгреса

Якутск, Сибир, Русия. 16/2/2016. Photographer: Andrey Rudakov/Bloomberg Якутск, Сибир, Русия. 16/2/2016. Photographer: Andrey Rudakov/Bloomberg

Президентът на САЩ Барак Обама подписа указа, удължаващ с една година санкциите над Русия, съобщи Белият дом на сайта си.

Според съобщението САЩ запазва режима на "извънредно положение, въведено във връзка с действията и политиките на Руската федерация по отношение на Украйна с цел да се попречи на демократическите процеси и институциите в Украйна, заплаха за мира в страната, сигурността, суверенитета и териториалната й цялост".

ЕС ще удължи санкциите срещу близо 150 руски граждани и проруски сепаратисти от Украйна и ще продължи да замразява активите на 16 души, обвинени в злоупотреби с украински държавни средства при бившия президент Виктор Янукович, съобщава WSJ, позовавайки се на дипломатически източници.

"Допълнителни свивания на руската икономика ще стават все по-трудни заради ниското ниво от 2015" каза Владимир Тихомиров, гл. икономист на BSC Financial Group за Bloomberg TV Bulgaria.

През 2015 Русия навлезе в рецесия.

"Ударът по руската икономика не беше толкова сериозен, колкото бяха очакванията, което се дължи отчасти на намаляването на курса на руската рубла.

Спадът на рублата подкрепи вътрешното търсене", каза главният анализатор на ЦИЕ, Сбербанк Владимир Вано.

"Перспективите пред руската икономика не са толкова песимистични".

 

 

 

Последни новини
Още от Новини