Дребният британски бизнес иска Brexit

Антиевропейската кампания печели привърженици сред малките и средни фирми

Картички пред магазин за сувенири в центъра на в Лондон. 15/2/2016. Photographer: Jason Alden/Bloomberg Картички пред магазин за сувенири в центъра на в Лондон. 15/2/2016. Photographer: Jason Alden/Bloomberg

Над 200 малки компании от Великобритания написаха писмо, с което настояват за излизането на Великобритания от ЕС /Brexit/ в четвъртък, 3 март 2016, което подчертава разцеплението сред бизнеса за членството, съобщи Bloomberg.

В писмото до Daily Telegraph отчасти отговаря на подобно писмо на босовете на 36 компании от FTSE100 миналата седмица пише, че  избирателите на 23 юни трябва да чуят от "бъдещите инкубатори истории на успеха", а не от "само от малцинството на мениджърите на най-големите компании в страната".

"Бизнесът ни процъфтява, защото инстинктивно разбираме, че гъвкавостта и адаптивността са ключът към дългосрочния ни успех. Ние наемаме по-голямата част от работната сила на Обединеното кралство", се казва в писмото.

"Като предприемачи непрекъснато се занимаваме с европейската диета на ненужни регулации, които ни повишават разходите, намаляват печалбите ни и вдигат цените за клиентите ни без основание".

Инициативата с писмото е на кампанията leave.eu и е подписано от таксиметрови компании, заведения за хранене и други малки фирми.

Джон Лонгуърт, ген.директор на Британските търговски камари, представляващ бизнес интереси от всички сфери и мащаб, предупреди в четвъртък от Лондон премиера Дейвид Камерън, че кампанията му за запазване на страната в ЕС може да доведе до срив на пазара.

 

Последни новини
Още от Новини