Тръмп и Клинтън се очертават като кандидатите за Белия дом

Меган Мърфи от Bloomberg с коментар за супервторника в САЩ

Доналд Тръмп Доналд Тръмп

Изглежда Доналд Тръмп и Хилари Клинтън се очертават като кандидатите за Белия дом. Можем да го кажем, но има няколко неща, които трябва да се случат, за да може надпреварата да остане интересна. Например, Тед Круз трябва да спечели, нали така?

Меган Мърфи, Bloomberg: Тед Круз трябва да спечели в Тексас. Това е последната му битка. Ако загуби там от Доналд Тръмп, надпреварата приключва за него, както и кампанията. Прогнозите показват, че все още има няколко пункта преднина, но хората казват, че прогнозите не отразяват силата му. Определено трябва да спечели Тексас, където има много привърженици.

Марко Рубио също трябва да се представи добре в много щати. Очевидно чака Флорида, но трябва да впечатли партията, за да знаят какво да решат в крайна сметка?

Очаква да има силни второ и трето място, доколкото това може да се каже. Доналд Тръмп води в 10 щата – Тексас е единственият, в който изостава. Марко има нужда от силно представяне в щати като Вирджиния, за да покаже, че все още е кандидатът, зад когото могат да се обединят. Без победи е много трудно да се убедят хората да продължат да дават пари и поддържат енергията.

Хората бяха малко изненадани от тона, към който се обърна надпреварата. Особено през уикенда, Марко Рубио помисли, че може да надмине Тръмп с атаки. Каза неща за пръстите му, за спрея за тен на лицето, за косата му. Не съм сигурна, но мисля, че понякога хората свеждат републиканската надпревара до ниво, което не желаят и в дългосрочен план това ще се отрази зле на партията, ако нещата останат както са сега.

Остава ли Сандърс в надпреварата? Той има много пари. Ще продължи ли напред?

Сандърс няма причина да се отказва. Посланието му е, че наистина иска да продължи напред. Говори за неравенството в доходите, за Wall Street, за това, че трябва всички да се издигнат, не само малцина избрани. Само през февруари събра $40 милиона от дребни дарители. Това е огромна сума, която никой няма да успее да постигне. Така че няма причина да се отказва. 

 

Последни новини
Още от Новини