Сандърс за победата в Супер вторника

Бърни Сандърс пред избиратели във Върмонт

Бърни Сандърс със съпругата си Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Бърни Сандърс със съпругата си Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Откъс от речта на кандидата за номинацията на Демократическата партия Бърни Сандърс след победата си на първичните избори в родния си щат Върмонт в Супервторника на 1 март 2016.

 

"Хубаво е да съм си вкъщи! Знам, че Хилари Клинтън и много от статуквото мислят, че гледам и мисля твърде на широко. Не смятам така!

В тази кампания не става дума само за избиране на президент, а за извършване на политическа революция.

Няма да позволим Доналд Тръмповете на света да ни разделят! Когато станем единни и имаме смелостта да се опълчим на милиардерската класа ще им кажем, че не могат да имат всичко.

Тази вечер ще бъдат публикувани много изборни резултати и нека ви припомня за нещо, за което медиите забравят. Това не са главните избори, където победителят взема всичко. Ако спечелиш между 48% и 52% получавате по равен брой делегати от щат. До края на тази вечер ще сме спечелили стотици делегати.

На края на вечерта 15 щата ще са гласували, остават 35. И нека ви уверя, че ще отнесем нашата борба за икономическа справедливост, за социална справедливост, за нормална околна среда, за мирен свят във всеки един от тези щати.

Нашето послание резонира и хората, които ни подкрепят ще са победители.

И се гордея, че разпространявам ценностите на Върмонт из цялата тази страна".

 

Последни новини
Още от Новини