Aston Martin представя DB11 за $216 000

Главният изпълнителен директор на Aston Martin Анди Палмър за новия модел DB11

Анди Палмър, CEO, Aston Martin Анди Палмър, CEO, Aston Martin

Анди Палмър, CEO, Aston Martin: Този модел ще замени DB9 - водещият автомобил на Aston Martin. Цените започват от 155 000 паунда. Това е началната цена. След това се правят по поръчка според специфичния вкус на клиента. Това може да вдигне цената над 200 000 паунда. Ще бъде пусната през септември.

Най-богатите хора в света очевидно се увеличават и могат да си позволят да я видят. От историческа гледна точка, когато правехме DB9, продадохме 7000 коли. Днес продаваме около 4000. С повторното представяне на този модел, очаквам продажбите отново да се вдигнат.

Да поговорим за миналата година и печалбата преди данъци, лихви и амортизация. Каква беше тя за 2015?

Все още не сме публикували данните, но беше по-добра от предишната година. Има две важни точки – по-добра е от предишната година и което е по-важно – е над бюджетите, които публикувахме.

Миналата година предвиждахме печалба между 65 и 70 милиона паунда. Постигнахте ли тази цел?

Трудно ми е да отговоря, но като цяло постигнахме бюджетите. Очакваме печалбите да нараснат в резултат на новия автомобил. Над 1000 от тези коли вече са продадени. Над 1000 души са внесли депозит за автомобили, което също се отразява добре на финансовата година. Ще пуснем колата през септември, което означава, че ще видим доставки през 2016. 

 

Последни новини
Още от Новини