Нюкамър: Amazon се опитват да влязат на хранителния пазар

Ще го направят чрез партньорството си с Morrisons, каза журналистът от Bloomberg Ерик Нюкамър

Ерик Нюкамър Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Ерик Нюкамър Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Това е интересно! Amazon сменя партньорите си!

Да, Amazon е огромна американска компания, която може да се мести където си пожелае по света. Бързо може да повиши акциите на четвъртия по големина търговец на дребно в Обединеното кралство Morrisons, в една по-обещаваща компания просто като си партнира с тях.

Интересно е, защото Okado има хиляди продуктови линии, докато Morrisons има едва няколкостотин. Има напълно невероятна технология и напълно автоматизирани складове, така че защо им е да го правят?

Okado вече се концентрира в логистиката. А Amazon казват, че могат да са добри и в този бизнес, което е така. Затова могат да си партнират с някой като Morrisons и да ги превърнат в супер ефективна система за доставки.

Знаем, че Amazon преследва световно господство, но сериозно, какъв е планът тук?

Мисля, че вярват, че хранителните магазини са обещаващ отрасъл. На всеки му трябва да яде. Това не е като някоя новоизлязла видео игра. Това е доставяне на храна по цял свят и партнирането с хранителни вериги като Morrisons е начинът, по който Amazon мисли да влезе в този бизнес.

Не само храна, но и още едно партньорство. Но Amazon обмисля партньорство с Brita, в което правят умни снимки на водата, които автоматично ви поръчват нови филтри.

Направо е откачено! Това е част от тяхната система за заместване Dash. Amazon иска да знае кога ти трябва нещо и да ти го достави на мига. Това им е мечтата. Когато потребителят даже не трябва да взема решение и Amazon каже: „Знаем, че го искате“. Това са пари!

Интересно, защото аз използвам Amazon да ми доставят храната, но един от големите проблеми е, че не знам кога ми трябва да подменя нещо. Не знам колко имам от нещо докато не ми свърши. Ще е полезно, ако успеят да разберат това.

Това е интересен информационен проблем – трябва да проучат колко често използваш дадено нещо. Важна част ще бъде да научат хората да се доверят на машините да поръчват вместо тях и да свикнат с тази мисъл. Трябва и да научат колко чест са нужни заместители.

Последни новини
Още от Новини