Max Telecom реагира на процедурата от регулаторите

Според компанията новината е свързана със стандартна процедура, която цели да стимулира операторите да заплащат задълженията си

Снимка: Мах Теlecom Снимка: Мах Теlecom

Ръководството на Max Telecom реагира на действията, които предприе в сряда Комисия за регулиране на съобщенията (КРС), съобщиха от компанията. Според изявление на телекома споменатата информация в медиите е свързана със стандартна процедура, която цели да стимулира операторите да заплащат задълженията си.

В сряда Investor.bg съобщи, че Max Telecom може да изгуби лиценза си заради неплащане на дължимите такси. От компанията обаче реагираха с уверението, че са заплатили над 50 млн. лв. за лицензите си и ще заплатят новоначислените текущи такси цитирани от КРС, така както го е правил винаги досега.

КРС реши да открие процедура за отнемане на лиценза в решение от 11 февруари 2016. Освен към Max Telecom процедурата за отнемане на лиценз започна и срещу Супер шанс, Вестител БГ, Виес конкулт и Тип Топ БГ.

Българският радиочестотен регулатор даде на Max Telecom 30 дни да извърши плащанията от 1,5 млн. лв. за периода 1 юли 2015-31 март 2016. Лицензът бе издаден през април 2011.

Компанията покрива с 4G LTE мрежата си 38 населени места и курорти в България, сочат данни на Max Telecom.

Последни новини
Още от Новини