Търсенето на смартфони продължава да расте

Глен Лури от AT&T Mobility

Демонстрация на MaxCom MM901 в аквариум на MWC в Барселона, 23 февруари 2016. Photographer: Pau Barrena/Bloomberg Демонстрация на MaxCom MM901 в аквариум на MWC в Барселона, 23 февруари 2016. Photographer: Pau Barrena/Bloomberg

Интервю на Глен Лури от AT&T Mobility за Керълайн Хайд от Bloomberg по време на Световния мобилен конгрес в Барселона на 22 февруари 2016.

 

Вие сте мрежов доставчик в САЩ и по света. Свързвате коли, телефони, всичко. В областта на смартфоните, тревожите ли се за насищането на пазара, което виждаме в луксозния сегмент?

Ни най-малко. Смартфоните излязоха само преди 7-8 години. Не се тревожим. Продължаваме да виждаме растеж, големи иновации - в операционните системи и хардуера.

От моя гледна точка продължава да расте, все още има ниши. Най-вълнуващото е това, което се крие зад стъклото.

Всички говорят за стъклото, но най-големите иновации са зад него. Кое води приложенията напред и как решаваме проблемите за клиентите си.

 

Казвате, че продължавате да растете. Виждате ли търсене за високия клас смартфони с темповете отпреди?

Същите темпове - не. Но продължаваме да виждаме търсене и продължаваме да растем.

Има повече внимание към това, което иска потребителят.

Най-напред в най-високия сегмент те искат нов телефон всяка година. Търсят следващия нов продукт.

По-големи екрани, дори фаблети - таблет и смартфон в едно.

Търсене на смартфон има - виждаме го във всички сегменти. Хората искат да говорят - вижда се в предплатените карти, навсякъде.

Всеки иска да има смартфон.

Над 90% от потребителите на мрежите ни са смартфони.

И продължават да растат.

Ние сме оптимисти. Ще продължи.

 

Всеки иска да има смартфон - дистанционното към света. Искат да го ползват за хладилника, за печката, за колата.. Как подкрепяте това търсене от гледна точка на инфраструктурата? Колко милиарда ще инвестирате?

Най-напред ние инвестираме повече от всеки друг в САЩ. Това е голяма част от повишаването на качеството на мрежата, която имаме.

Смартфонът е дистанционното в живота ни. И управлява всичко наоколо. Затова повече хора биха забравили портфейла и ключовете си, но не и смартфона.

Вижте как работи той - позволява ви да контролирате дома си. Имаме продукт, наречен Digital Life - за управление на алармата у дома.

Помага да си управляваш колата, офиса. Той ръководи всичко наоколо.

Това няма да спре.

Хората очакват все повече животът им да бъде мобилен и всичко да е свързано.

Намираме се в средата на период от над 8г. и се справяме много добре.

 

Вие вече се готвите за 5G - следващият етап, на който вие и аз можем да постигнем още по-висока скорост на интернет. Работите заедно с Intel и Ericson, но сега Facebook призовава всички да работят заедно и да споделят постиженията си в 5G, за да стане по-бързо. Съгласен ли сте с Facebook?

Всички казват, че искат широколентов достъп навсякъде. Искаме всеки да има възможността да има широколентов достъп.

5G е вълнуващ, но ще дойде след 4-5 години.

Ключът към него за нас е най-напред да усилим 4G LTE, който имаме днес. Скоростта на даунлоуд, на ъплоуд. С него можете да направите каквото искате.

5G ще донесе нови предимства. Означава по-голяма скорост и развитие на интернета на нещата - възможността да свържете всички устройства в нискоенергийна мрежа.

Затова има предимства в следващото поколение, но и това, което имаме днес е вълнуващо.

 

Последни новини
Още от Новини