Над 1000 свободни общински терена в Ню Йорк

Местната власт обаче не успява да се справи с недостига на достъпни жилища

image not found image not found

Свободните за строителство общински терени в Ню Йорк сити са над 1 100. Същевременно местната власт не успява да се справи с недостига на достъпни жилища, пише Investor.bg.

Резултатите от проверка на общинския строителен регулатор показват, че три четвърти от празните парцели са неоползотворени от повече от 30 години. Повечето от тях са разположени в Бруклин и Куинс.

Същевременно жилищните власти в Ню Йорк отричат данните от доклада на регулатора и ги определят като „лъжливи и подвеждащи“. Според тях само малко над 600 парцела са годни за жилищно строителство.

Други 400 парцела в момента са в процес на подготовка за строителство, като през следващите години към тях ще бъдат добавени още 270 като част от дългосрочната стратегия на кмета Бил де Блазио за строителство на достъпни жилища.

Голяма част от парцелите са проблемни за строителство според жилищните власти в Ню Йорк. Много от тях не разполагат с необходимата базисна инфраструктура или се наводняват често.

Строителният контрол в мегаполиса предлага да се формира „банка“ от терени, която да се управлява така, че да се ускори строителството. С подходящо управление до няколко години в града може да има 57 хил. нови, достъпни жилища.

Последни новини
Още от Новини