Печалбата на Puma пропадна

Скъпите рекламни кампании и силният долар натовариха финансовите резултати на германския производител на спортни стоки

Снимка: Adam Berry/Bloomberg News Снимка: Adam Berry/Bloomberg News

Скъпите рекламни кампании и силният долар натовариха финансовите резултати на германския производител на спортни стоки Puma за последната година.

Спрямо 2014 печалбата спада с 42% до 37,1 млн. евро, обяви базираният в Херцогенаурах производител. По отношение на приходите листнатият на Dax концерн отчита сериозен ръст от 14 на сто до 3,4 млрд. евро през 2015, пише Investor.bg

Puma се възползва от силното четвърто тримесечие с ръст на приходите от 17,1 на сто до 879 млн. евро. Германският производител на спортни обувки и дрехи отчете печалба преди данъци и такси за четвъртото тримесечие на изминалата година в размер на 10,9 млн. евро, което е ръст от 2,6% спрямо година по-рано и доста над средната оценка на анализаторите за 5,6 млн. евро.

Причината за това е, че популярната певица Риана помогна в изострянето на фокуса на компанията върху артикули за жени и облекла за изпълнители, предаде Bloombеrg. Приходите през тримесечието са скочили със 17 на сто, също надминавайки прогнозите на анализаторите.

За 2016 компанията очаква ръст на приходите във високия едноцифрен диапазон. По отношение на оперативната печалба също се очаква леко нарастване спрямо 2015, като тук диапазонът е между 115 и 125 млн. евро, поясни главният изпълнителен директор на концерна Бьорн Гулден. 

Последни новини
Още от Новини