Ryanair открива нова база в Букурещ

Нови полети и нови самолети и в хъба на компанията в Атина

Самолети на Ryanair на летище Станстед. Photographer: Simon Dawson/Bloomberg Самолети на Ryanair на летище Станстед. Photographer: Simon Dawson/Bloomberg

Ирландският нискоразходен авиопревозвач открива нова база в румънската столица, откъдето ще лети до Атина и Тимишоара и увеличава полетите до Брюксел, Дъблин и Милано, съобщи компанията.
Три самолета ще бъдат базирани на летище Отопени в Букурещ от 30 октомври, 81-ва база за Ryanair.

Нискоразходната авиокомпания обяви нови полети и нови самолети и в хъба си в Атина на 16 февруари. Директорът на Ryanair Майкъл О'Лийри поиска намаляване на летищните такси в Гърция по време на пресконференция в Атина във вторник.

Ryanair е дала през декември на гръцкото правителство план за увеличаване на трафика на ирландската авиокомпания до Атина с до 50%, но не е получила отговор, каза О'Лийри, цитиран от Катимерини.

Ryanair стартира шест нови полета от Атина - до Букурещ, Дъблин, Малта, Болоня, София и Миконос и ще увеличи полетите до Родос и Рим, като целта е да превозва по 3,4 млн. пътници годишно.

Най-голямата европейски нискоразходна авиокомпания Ryanair ще удвои операциите си в Берлин и ще добави Хамбург и Нюрнберг към мрежата си в опит да вземе пазарен дял от  Berlin и Lufthansa, съобщи Bloomberg.

На летище Шонефелд ще бъдат базирани още 4 самолета на компанията като общият брой става 9. Пътниците на Ryanair от Хамбург също ще се удвоят с двата самолета, които ще бъдат базирани в града през ноември. Компанията иска 20% от германския пазар в следващите години в сравнение с 5% сега, каза Кени Джейкъбс в Берлин на 10 февруари 2016.
Сега е перфектен момент да се разширим в Германия, след свиването на Air Berlin и трудностите за Lifthansa да се пребори с редица проблеми, каза Джейкъбс.

Ryanair намали капацитета в Германия през 2011 в отговор на въвеждането на авиационната такса от 8 евро на пътник за полети в Европа, такса, която накара и Air Berlin да ограничи ръста.

Последни новини
Още от Новини