Американските пазари наваксват след празника

Пазарен коментар на Сю Кийнан, 16.02.2016

Сю Кийнан. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Сю Кийнан. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Това, което видяхме на Wall St. след споразумението за замразяване на добива на петрол бе "кръгом" спрямо по-ранното покачване на петрола. Петролните фючърси скочиха с над 7 процента преди да спаднат след спекулации, че никакви ангажименти за замразяване на производството вероятно няма да успеят да намалят огромното изобилие на петрол. Това каза Сю Кийнан в предаването Investbook на Bloomberg TV Bulgaria.

"Един от търговците казва, че с много усилия ще намери нещо, което да го накара да купува в тази ситуация и очевидно това не важи само за него, защото петролът отново спадна. В Ню Йорк петролът отново се търгуваше под 30 долара. След като се бе покачил над тази граница".

Акциите успяват да се отделят от петрола, каза Кийнан. "Търговията беше затворена вчера, заради празника и в момента наваксваме спрямо останалите пазари. Голям брой акции се покачват".

Кийнан коментира и излезлите доклади, измерващи различни индикатори на американската икономика и влиянието им върху нагласите на инвеститорите.

Целият коментар вижте във видеото:

 

Последни новини
Още от Новини