Утерман: Купувайте дивидентни акции

Андреас Утерман от Allianz Global Investors заедно с Саймън Дерик, главен валутен стратег в BNY Mellon говори за това кои са най-подценените активи.

Снимка: Bloomberg Снимка: Bloomberg

Прави ли Джими Даймънд подходяща размяна? Отива и купува банкови акции. Трябва ли да следваме примера му?

Не знам, но това много смело и достойно за възхищение от негова страна

 

Ще приема това с цялата възможна предпазливост. Саймън, кой е най-недооценения актив на пазара?

Може би волатилността. Не понасям пазарите за чужда валута, защото мисля, че са относително подценени. Върнете се назад и вижте дали това е събитие стил „март 2008“. Вече казахме, че на централните банкери им свършват мунициите.

Да кажем ситуацията се влоши и еврото стане $1.20.

Какво може да направи г-н Драги в тези обстоятелства?

Ами ако нещо стане в Китай, където не могат да решат ще девалвират ли или ще въвеждат капиталови контроли? Какво става тогава? Всичко това се влива във високоволатилните FX пазари и сега виждам, че подскача нагоре.

 

Андреас, помогни на зрителите ни инвеститори! Гледам си сметката 401К на всеки седем години. Случи се да го направя вчера. Щастлив съм да съобщя, че имам 201К и е във двойно застрахован кешов фонд. За хората, които биха искали да поемат риск на пазара, Андреас, как разбирате кога да придобивате акции имайки предвид 1994, 1998, 2008 и където сме сега? Какви действия вие бихте описали като смели на пазарите?

Трябва да се върнете към това, което хората през 70-те и началото на 80-те години правеха, а именно да следите дохода, който капиталовите ви активи генерират. Знаем, че няма да изкараме много от облигации.

За нас е въпрос на следене на компании със стабилен растящ дивидент.

Така че, ако има как да рискувате парите си за пенсия купувайте акции на компании, изплащащи дивидент.

Някои казват, че са скъпи и че са по-скъпи от всякога, но това е само що се отнася собствената им история в много по-различни пазарни условия. Ако купувате с презумцията, че ще бъдем в среда с нисък растеж много дълго, което означава ниски лихви много дълго оценката на този тип може да се повиши значително. В пазари като тези през последните две-три седмици купувате повече дивидентни акции.

 

Последни новини
Още от Новини