Разочароващи резултати за Twitter

Рина Хирананд, стратегически директор в Social@Ogilvy, коментира за Bloomberg приходите на Twitter и какво би могло да помогне на компанията

Труден период за Twitter Труден период за Twitter

Рина Хирананд, стратегически директор в Social@Ogilvy: Има три неща, свързани с резултатите от Twitter, на които обръщаме внимание. Първо, успяха ли да решат проблемите със застоя в броя на потребителите; второ, решиха ли проблема с ангажираността с платформата – докато ръстът на потребителите е в застой, количеството на съдържанието в платформата се увеличава. Много по-трудно е за хората да се ангажират със съдържанието, когато повторно посещават платформата. И накрая, успяха ли да разрешат проблема с монетаризацията.

На базата на резултатите, които получихме тази сутрин, изглежда, че периодът е труден за Twitter. Ръстът на потребителите продължава да е в застой от последното тримесечие насам, и особено в САЩ, където няма никаква промяна. Това е много интересно, защото означава, че много от мерките, които Джак Дорси предприе през последните 4 месеца, явно не са проработили.

Ако се върнем към въпроса с ангажираността, без увеличаване на съдържанието, Twitter се опитва да направи много неща, за да улесни хората и да ги ангажира с платформата и да ги накара да се връщат в нея. Само че ако мерките бяха успешни, а те не бяха.

И накрая, що се отнася до монетаризацията, тя е най-интересна. Обявиха, че ще успеят да увеличат рекламата, не само достигайки до членовете, но и до други хора. Това е изключително интересно от гледна точка на рекламата.

Енджи Лау, Bloomberg: По същество е като търсене в Google, при което постът в Twitter излиза и дори да не сте потребител на Twitter, и кликнете, отново ще бъде реклама.

Рина Хирананд, стратегически директор в Social@Ogilvy: Това е много интересно, защото начинът, по който се рекламират социалните медии, е да бъдете член и да ви сърфират, на базата на това членство.

Това би могло да бъде изход за Twitter, на които постоянно да решават проблема с ръста на потребители. Но най-голямото предизвикателство остава практическото значение. Всички платформи за социални медии се основават на поведение, което разширяват чрез технологии.

Енджи Лау, Bloomberg: Успя ли Джак Дорси да надгради практическото значение? Дик Костоло напусна заради забавен ръст на потребителите. Трябваше Джак Дорси да го ускори, но това не се случи.

Рина Хирананд, стратегически директор в Social@Ogilvy: Има няколко интересни неща, които се опитаха да въведат през последните няколко месеца. Първото е „Докато те няма“. Ако сте напуснали Twitter и ви няма дълго време, се връщате и ви предлагат съдържание, което сте пропуснали. Второто е „Моменти“ - по-лесен начин за запознаване с определени събития. Това са неща, на които Дорси държеше, и се случиха. Най-голямото предизвикателство е, ако погледнем досегашните резултати, е че не даде положителни резултати. 

 

Последни новини
Още от Новини