Toyota затвори заводите си в Япония

Крейг Трудел, Bloomberg News

Innova Crysta на автосалона в Нойда, Индия, 4 февруари 2016. Photographer: Prashanth Vishwanathan/Bloomberg Innova Crysta на автосалона в Нойда, Индия, 4 февруари 2016. Photographer: Prashanth Vishwanathan/Bloomberg

Коментар от Токио на Крейг Трудел, Bloomberg News на съобщението за затварянето на всички заводи на Toyota в Япония до 15 януари 2016. Анализ на 10 февруари 2016.

 

Причината е взривът в завода на Aichi Steel Corp. на 8 януари. Това е компания от групата на Toyota, в която тя има 33%.

Този завод доставя части за двигатели и шасита, но е специализиран, не е лесно дейността му да се аутсорсне към други доставчици.

Инцидентът стана на една поточна линия в завода и бе нужно време, за да се отрази на производството на Toyota. Компанията се опита да направи промени и да осигури доставки от други заводи от мрежата на Aichi Steel Corp. или други доставчици. Но накрая не успя да попречи на затварянето на производството в Япония.

Тази седмица то спря.

Очаква се да се поднови в началото на другата седмица.

Преди повече от седмица компанията обясни как ще поднови производството на 15 февруари и даде график. Потвърдиха, че ще се придържат към него в петък, когато обявиха резултатите си.

Според твърденията на компанията, тя ще успее да пусне отново поточните линии другата седмица.

Вижте автосалона в Индия 2016.

 

Последни новини
Още от Новини