Печалбата на SoftBank е спаднала с 87%

Резултатите на SoftBank се появяват след по-високите от очакваното финансови данни на Sprint

Снимка: Tomohiro Ohsumi/Bloomberg Снимка: Tomohiro Ohsumi/Bloomberg

Японската телекомуникационна и интернет компания SoftBank Group обяви, че нетната ѝ печалба за третото фискално тримесечие е спаднала с 87% спрямо година по-рано, разминавайки се значително с прогнозите, предава Investor.bg.

В сряда базираната в Токио компания обяви, че печалбата ѝ е спаднала рязко до 2,28 млрд. йени ($20 млн.) от 18,73 млрд. йени година по-рано. Анализаторите очакваха печалба в размер на 71 млрд. йени. Оперативната печалба за третото тримесечие нарасна със 7% до 189,55 млрд. йени от 176,69 млрд. йени.

Резултатите на SoftBank се появяват след по-високите от очакваното финансови данни на Sprint, американския безжичен оператор, който SoftBank придоби за $22 млрд. през 2013. Sprint отдавна полага усилия за връщането си към печалбата.

Проблемите на Sprint натежаха върху акциите на SoftBank, които през последните седмици понижиха стойността си отчасти заради притесненията дали Sprint ще успее да плати дълга си от $32 млрд.

Въпреки че базираният в Канзас оператор отчита добър ръст на броя нови потребители и повиши финансовите си цели за фискалната година, която завършва през март, книжата на SoftBank все още са на най-ниското си равнище от две години и половина.

Главният изпълнителен директор на SoftBank Масайоши Сон нееднократно е заявявал, че компанията е посветена на връщането на Sprint към успеха. За да покаже своята ангажираност, SoftBank увеличи своя дял в Sprint.

Последни новини
Още от Новини