Мърфи: Джеб Буш е подценен като кандидат

Победата на Сандърс над Клинтън преобръща надпреварата при демократите, каза журналистът от Bloomberg Мегън Мърфи

Мегън Мърфи Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Мегън Мърфи Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Мегън, кандидатите отиват в Северна Каролина. Републиканците имат десет дни да се окопитят, а демократите имат една седмица допълнително след това. Очакваш ли някакви промени в подредбата на гласуването?

Със сигурност – видяхме каква пресконференция даде Хилари Клинтън след шокиращата загуба от Бърни Сандърс вчера. В нея тя каза как ще реструктурира кампанията и усилията. Също така чухме късно вчера рано тази сутрин, че ще доведе подкрепа в кампанията си за да си фокусира посланието. Затруднява се в повдигането на ентусиазма. Тук очаквам промени. Също и при републиканците – ще видим сериозни притеснения от мейнстрийм кандидатите как ще излязат от този капан. Времето не е на тяхна страна да изстрелят един силен кандидат срещу Доналд Тръмп.

Мегън, разговарях с бившия ни кореспондент в Белия дом Ханс Никълсън и той каза, че обикновено Ню Хемпшир задава посоката. Този път обаче не се случи. Докога ще е така?

Не мисля, че не бяха ясни за републиканците. Мисля, че това което виждаме от Доналд Тръмп, въпреки че хората го наричат кандитдат извън статуквото, той върши нещата, които обикновено правят кандидатите, които печелят тези избори. И по-точно републиканците, които печелят в Ню Хемпшир често отиват после в Белия дом. Ще е интересно да видим как могат да го спрат и дали статуквото може да изпрати кандидат. Обаче от страната на демократите – ето това беше наистина шокиращо. Бърни Сандърс победи с 22% Хилари Клинтън. Той спечели във всяка една демографска група – при жените, младите, старите, с изключение на много старите. Наистина нажежи надпреварата. На Хилари и предстои тежък двубой. Никога не бихме го предвидили, дори и преди три месеца, колко тежка стана нейната кампания. Посоката за Тръмп бе зададена, но наистина преобърна демократите.

Мегън, има ли кандидат сред републиканците, който подценяваме?

Джеб Буш имаше добра вечер в Ню Хемпшир, той се мести в Южна Каролина. Това е изключително странно предвид колко зле върви кампанията му и колко пари погълна. Той води война на изтощение. Ако Тръмп се спъне, Джеб може да възкръсне.

Последни новини
Още от Новини