Асарел медет e Инвеститор на годината

Годишните награди за 2015 са организирани от Българската агенция за инвестиции

Снимка: Асарел медет Снимка: Асарел медет

Вицепремиерът по еврофондовете и икономическата политика Томислав Дончев връчи наградата "Инвеститор на годината" на "Асарел медет" на церемония тази вечер, предава Investor.bg.

Годишните награди за 2015 са организирани от Българската агенция за инвестиции.

Инвестициите в иновативен бизнес е нещо, с което мерим колко напред отиваме, заяви вицепремиерът по координация на европейските политики и институционалните въпроси и министър на образованието и науката Меглена Кунева. Тя връчи награди в категория "Инвестиция в иновативен бизнес". Кунева изтъкна, че ако страната ни не върви напред по отношение на иновациите и знанието, това значи, че няма да може да се пребори за мястото си в Европа, а Европа - за достойното място в света.

Белег за успех на инвестицията е нейното развитие, каза министърът на икономиката Божидар Лукарски, който връчи награди в категория "Разширяване на бизнес".

Министърът на околната среда Ивелина Василева, която връчи награди в категорията "Инвестиция в човешки капитал", подчерта, че капиталът на държава, която е избрала модерния модел на устойчиво развитие, са хората и допълни, че това е инвестицията с най-висока степен на възвращаемост.

Наградите в категория "Инвестиция на зелено" връчи министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова. Тя увери представителите на бизнеса, че министерството е ангажирано с подкрепа на строителния процес, за да може инвестициите да бъдат факт.

Последни новини
Още от Новини