Петьо Иванов застава начело на БЕХ

Официалната причина а промените е оптимизация на работата на холдинга

Снимка: Dmitry Beliakov/Bloomberg News Снимка: Dmitry Beliakov/Bloomberg News

Петьо Иванов, досегашен изпълнителен директор на "Булгаргаз" ще замести Жаклен Коен начело на Българския енергиен холдинг „БЕХ“. Газовото дружество пък ще поеме Николай Павлов, предава Investor.bg.

Иванов е работил като ръководител финансов контрол и главен счетоводител на Националната електрическа компания (НЕК), посочват още от ведомството. Николай Павлов е бил финансов директор и член на съвета на директорите на НЕК.

В краткото съобщение е посочено, че причината за промените е оптимизация на работата на БЕХ. Те ще влязат в сила след гласуване от Съвета на директорите на енергийния холдинг и вписване в Търговския регистър.

Справка показва, че заявлението за промяна в ръководството на БЕХ е внесено днес в Търговския регистър и се обработва от Агенцията по вписванията. 

Жаклен Коен пое управлението на енергийния холдинг през лятото на 2014. Той замени на поста Иван Йончев, който напусна по здравословни причини. Самият Йончев управляваше БЕХ едва шест месеца, заменяйки на поста Боян Боев, който пък беше одобрен като председател на Държавната комисия по енергийно и водно регулиране (ДКЕВР) през декември 2013. 

 

Последни новини
Още от Новини