Блумбърг може да ce кандидатира за президент на САЩ

Mилиардерът ще бъде най-богатият кандидат-президент в настоящата кампания

Снимка: Chris Ratcliffe/Bloomberg Снимка: Chris Ratcliffe/Bloomberg

Бившият кмет на Ню Йорк Майкъл Блумбърг обмисля да стане независим кандидат за президентските избори в САЩ през ноември, сочат нови публикации в медиите.

„Мисля, че нивото на говорене и обсъждане е обезпокоително банално и скандално обидно за избирателите", заявява Блумбърг пред Financial Times. Гражданите на САЩ заслужавали нещо „много по-добро". Блумбърг можел да опита „всички възможности", пояснява той в отговор на въпрос за евентуална кандидатура. 

73-годишният основател на едноименната финансова информационна агенция би разбъркал с една своя независима кандидатура напълно състезанието между демократи и републиканци. През миналия месец New York Times  вече съобщи, че той е поръчал на консултанти да изготвят план за кандидатурата му. Според неофициална информация той може да осигури за кампанията си около 1 милиард долара от състоянието си, което се оценява на 40 милиарда долара.

Състоянието му е значително по-високо от това на магната в сферата на недвижимите имоти Доналд Тръмп, който се опитва да стане кандидат на републиканците. Според Forbes състоянието му възлиза на $4,5 млрд.

И преди на няколко пъти Блумбърг обмисляше кандидатура, но се отказваше предвид слабите шансове за успех, пише Investor.bg. От създаването на двете големи партии – Демократи и Републиканци, досега нито един кандидат не е ставал президент на САЩ, ако не е бил издигнат от една от тях.

Последни новини
Още от Новини