Кметът на Петрич: Губим възможности и пари от стачката

Светът е бизнес, 08.02.2016

Стачките в Гърция са повтарящ се рефрен. Атина, 5.10.2011. Снимка: Костас Циронис/Bloomberg Стачките в Гърция са повтарящ се рефрен. Атина, 5.10.2011. Снимка: Костас Циронис/Bloomberg

Не само община Петрич, но всички погранични общини губят от стачката в Гърция. България губи, транспортът губи и ние сме сред загубилите възможности и средства. Това каза кметът на Петрич, Димитър Бръчков, в предаването "Светът е бизнес" на Bloomberg TV Bulgaria.

"Нормално е пограничните общини да губят от липсата на гръцки туристи. Освен това в цяла Благоевградска област са регистрирани 2900 фирми за международен транспорт, а в община Петрич са над 1500. Ние имаме над 50% от фирмите за международен превоз. Много от тях са на гръцки собственици. Стачката затруднява не само самата логистика, но и обслужването на тези фирми, защото нямат счетоводители в България, адвокатски кантори и т.н.".

На въпроса според него какви ще бъдат загубите от стачката, Бръчков каза, че не може да се ангажира дори и с приблизителна цифра, но каза, че "такива масова стачка се случва за втори, а предишният път транспортни фирми бяха изчислили, че загубите са над 10 млн. евро".

Последни новини
Още от Новини