700 хил. евро за промоция на български дестинации

Рисунки от детска Facebook игра ще стават сувенирни картички и магнити

Снимка: Velko Angelov/Bloomberg Снимка: Velko Angelov/Bloomberg

България получава 70 000 евро, за да популяризира свои дестинации в Европа, като идеята е да се доразвие проект, реализиран през 2011-2012 г., съобщава investor.bg.

България е сред страните в Европа, на които се предоставя възможност от Европейската комисия да реализира проект за популяризиране на EDEN дестинациите. Конкурсът е спечелен и от Белгия, Полша, Хърватия, Унгария, Чехия, Словения, Кипър, Естония, Италия, Франция, Ирландия и Малта.

Целта на проекта е да бъде доразвит проектът на същата тема, който беше реализиран в периода 2011-2012 г. Той промотира българските EDEN дестинации на национални и чуждестранни туристически пазари. (EDEN е акроним на European Destinations of Excellence - най-добри европейски дестинации). Инициативата популяризира моделите на устойчиво развитие на туризма на територията на Европейския съюз (ЕС).

Сред дестинациите са общините Силистра, Луковит, Сандански, Кюстендил, Белоградчик, Белица, Сапарева баня, Каварна, Враца, Странджа, Белоградчик, Казанлък и Кърджали.

Министерството на туризма спечели европейско финансиране за реализацията на проект “Комуникационна кампания за популяризиране на дестинациите EDEN в България - второ издание”, съобщават от институцията.

Проектът е на стойност близо 70 000 евро и се финансира по Програмата за конкурентоспособност на предприятията и малките и средни предприятия (COSME) 2014-2020 г. на Европейската комисия (ЕК). Продължителността му е 18 месеца.

В рамките на проекта ще бъде осъществен контакт с ключови маркетингови туристически фигури (национални и международни), които да бъдат въвлечени в него, така че да съдействат за по-широкото промотиране на българските дестинации.

Освен това се планира заснемането на тематични видео материали за въпросните места и изработване на печатни материали, пощенски картички и други. Предвидена е и игра във Facebook, в която деца от цяла България ще могат да участват с рисунки. Произведенията на победителите ще бъдат поставени на картички и магнити, които също ще популяризират дестинациите. Същевременно ще се използват онлайн и уеб-базирани комуникационни и промоционални средства, включително изработването на регулярен онлайн бюлетин и интегриране на информация за EDEN дестинациите в България в официалните комуникационни канали на Министерството на туризма.

Съгласно програмата ще се проведат и две работни срещи на мрежата от българските EDEN дестинации, както и опознавателни пътувания за ключови маркетингови фигури. Инициативата ще бъде представена пред избрани национални и чуждестранни туристически борси и изложения.

Очаква се реализацията на проекта да допринесе за представянето на България като дестинация за алтернативен туризъм и да промотира възможностите ѝ да предлага нови туристически продукти, предимно в областта на екологичния, културния и СПА туризма. Проектът ще  допринесе и за преодоляване на териториалната и сезонна концентрация на туристическите потоци.

Последни новини
Още от Новини