Макдърмот: Волята винаги надделява

Бил Макдърмот, гл. изп. директор SAP

Бил Макдермот, гл.изп. директор SAP, Давос, 19 януари 2016. Photographer: Jason Alden/Bloomberg Бил Макдермот, гл.изп. директор SAP, Давос, 19 януари 2016. Photographer: Jason Alden/Bloomberg

SAP SE няма да пожертва растежа в облачния софтуер, който печели по-малко от традиционния, каза главният изпълнителен директор на компанията Бил Макдърмот, цитиран от Bloomberg.

"Трябва да бъдем компанията, която расте и да вземем пазарен дял в облака, докато можем", каза Макдърмот на презентация в Ню Йорк на 4 февруари 2016.

Германският производител на софтуер, който се конкурира с Oracle Corp и Workday за пазара за 30 млрд. долара за корпоративния софтуер за планиране запази силни продажбите на лицензи и съпорт, докато клиентите въвеждат новата версия на основната си програма S/4 Hana. Пазарният лидер SAP повиши прогнозата си за продажба за 2017 през януари.

 

Бил Макдърмот, гл. изп. директор SAP разказва как се е променил живота му след инцидента, при който загуби едното си око в интервю за Bloomberg в Ню Йорк на 4 февруари 2016

 

Бил Макдърмот е получил своя дял предизвикателства. Претърпяхте инцидент миналата година. Кажете ни как това промени гледната ви точка като главен изпълнителен директор?

Това, което казвам на хората е, че когато си ранен умът ти изчислява всичко. Минава през всички сценарии и възможности.

По някое време дори ти казва: "Стой ниско долу. Животът ще се усложни, ако станеш".

Казва ти: "Стой ниско. Спи. Всичко е наред".

Но волята ти в същото време говори също: "Имаш най-великото семейство на света. Много приятели и много хора в SAP, които разчитат на теб. Ставай, излизай и свърши работата".

И затова волята винаги надделява над ума.

Това, което научих е, че Бог не ти отнема нищо, без да ти даде нещо по-добро.

Как инцидентът ме промени като лидер?

Идеята да съм човечен със себе си, с вас. Животът е твърде кратък за игрички. Всеки трябва да се отвори, да види как са нещата и да бъде човечен и активно да участва в това, което има.

Защото животът е благословия.

 

Ще промените ли корпоративната култура сега?

В голяма степен тя еволюира с мен. Например виждам невероятни възможности, след като минах през системата на здравеопазване - да я преосмисля.

Помислете за електронни медицински картони.

Помислете за клинични тестове.

Човешкият геном като данни.

Всички глобални изследвания, които може да спасят нечий живот.

За ролята на технологията особено на SAP Hana в решаването на едни от най-големите проблеми на света.

Искам да съм част от това.

Четете още обширното интервю на Макдърмот от Давос 2016 за Bloomberg.

 

Последни новини
Още от Новини