Alphabet поглежда към фармацевтичния бизнес

Няколко компании от сектора вече работят с технологичния гигант

Снимка: Daniel Acker/Bloomberg Снимка: Daniel Acker/Bloomberg

Alphabet възнамерява да разшири бизнес ангажимента си в областта на медицината и затова търси сътрудничество с фармацевтични компании, пише Investor.bg.

Мениджърите на холдинга Alphabet и неговите дъщерни дружества водят преговори с различни производители на лекарства от Европа и САЩ. Сред търсените партньори е и базираният в Леверкузен производител на аспирин Bayer.

През декември Alphabet отдели своите проекти в сферата на здравеопазването в дъщерна компания с името Verily. Фокусът е върху изследването на хронични заболявания, включително сърдечно-съдови заболявания, диабет, рак, невродегенеративни болести, като Паркинсон и умствени дефекти. През 2013 концернът основа California Life Company, накратко Calico. То трябва да проучва медицински начини, чрез които човешкият живот да може да бъде удължен.

Демографските промени ще имат драматични последици през следващите години. В своите прогнози за населението от юли ООН предсказва, че повече от един на всеки шест души ще бъде на възраст над 65 години през 2050. Делът на възрастните хора от населението на света ще бъде повече от два пъти по-висок в сравнение с този дял през 2010.

Още в средата на века 15,6% от населението на света ще бъдат по-стари от 65 години. През 2010 този дял е бил 7,7%. Причината за това развитие е по-високата продължителност на живота и ниската раждаемост, казва Джоана Мишке от германската федерална статистическа служба във Висбаден.

От своя страна и фармацевтичните компании търсят близост с IT концерни като Google, тъй като браншът се променя бързо с дигитализацията. Така например болниците, лекари, фармацевтични компании и пациенти са все по-тясно свързани чрез мрежата. Получените масиви от данни може да се създават нови форми на терапия и така да подобряват намирането на лекарства и лечения.

Няколко фармацевтични компании вече работят с Alphabet. Така например Novartis и Sanofi възнамеряват в сътрудничество с Verily да преобразят изцяло лечението на диабет. Biogen пък работи с Alphabet в борбата срещу множествената склероза.

 


 

 


 


 

Последни новини
Още от Новини